Готуємо дивовижний Швейцарський торт. Лінивий варіант рецепта

Ніжний і просто приголомшливо смачний Швейцарський, можна сказати ледачий торт без розкачування коржів, без особливих зусиль, але результат просто перевищує всі очікування.

Складові:

Для бісквіта

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.

Для білого крему

  • Крем-сир – 600 гр.
  • Вершки – 450 гр. Можна замінити домашньою жирною сметаною
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Для просочення

  • Вода – 5 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Коньяк – 1 ст.л. (за бажанням)

Для шоколадного крему

  • Шоколад – 150 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Коньяк – 1-2 ст.л. (за бажанням)

Рецепт приготування швейцарського торта

Для приготування бісквіта збити яйця за допомогою міксера. Продовжуючи збивати, частинами додавати цукор і ванільний цукор для бісквіта. Збивати до білого кольору і до збільшення в об’ємі. На це буде потрібно приблизно п’ять хвилин.

У борошно додати розпушувач. Все просіяти в яєчно-цукрову суміш порціями, кожного разу перемішуючи суміш віником в одному напрямку, щоб тісто не осіло.

Приготувати деко. Застелити його пергаментним папером, заздалегідь змащену маслом. Вилити на деко тісто і акуратно розрівняти.

Духовку розігріти до 180 градусів. Відправити деко в духовку. Випікати до готовності. Готовність визначати пробою на суху паличку. На це буде потрібно приблизно п’ятнадцять хвилин.

Бісквіт злегка остудити. Потім зрізати по краях і витягти з дека. Зняти також пергаментний папір для випічки.

Бісквіт охолодити повністю. Готовий пласт розрізати на чотири рівні частини.

Для приготування білого крему вершки дуже добре охолодити. Додати цукрову пудру і збити міксером на великій швидкості. Після цього додати крем-сир і продовжити збивання до поєднання всіх інгредієнтів. Крем готовий.

Для приготування просочення цукор поєднати з водою питною і розмішати до повного розчинення цукру. За допомогою пензлика змастити усі коржі просоченням.

Для шоколадного крему з’єднати ламаний шоколад і вершкове масло. Розтопити на водяній бані або мікрохвильовці і перемішати.

Для збірки торта просочений корж викласти на дошку і промазати його приготовленим шоколадним кремом. Змастити білим кремом, розрівняти і накрити наступним коржем.

Далі зробити з рештою коржами ту ж процедуру. Верхню частину торта і бічні частини обмазати білим кремом. Потім торт потрібно прибрати в холодильник на ніч для просочення. Швейцарський торт прикрасити тертим шоколадом. Виделкою зробити візерунки по крему зверху і з боків.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: