Привіт, друзі! Будемо робити справжній ресторанний делікатес зі звичайних курячих стегенець. Свого часу я готував так цесарку в одному з ресторанів, а сьогодні я покажу як приготувати це вдома, в злегка спрощеній версії.
Список інгредієнтів: стегенця, вино червоне сухе (половину висоти стегенець), виноград без кісточок 1 м’ясиста гілка, часник (чим більше тим краще), оливкова олія, сіль, перець.
Отже, для приготування нам знадобляться, звичайно ж, стегенця. Солимо і перчимо. Чистимо часник (чим більше тим краще, потім дізнаєтеся чому).
Тепер миємо виноград і знімаємо ягоди з гілочки. Виноград повинен бути обов’язково без кісточок! Залиште його в друшляку, поки будемо займатися стегенцями. Нехай зайва вода стікає.
Починаємо смажити стегенця. Я як завжди смажу на оливковій олії (багато не лийте, інакше соус буде олійний). Кладемо шкірою вниз і смажимо до утворення красивою скоринки. Перед тим як перевертати стегенця потрібно закинути часник.
Тепер закидаємо виноград і заливаємо червоним вином приблизно на половину висоти стегенець, скоринка повинна стирчати. Дайте вину закипіти.
Не обов’язково, але важливо знати. Тепер ви можете посилити корочку і дати їй більш коричневий колір і карамелізований смак. Для цього поставте сковорідку в духовку на температуру 220 градусів на 5-10 хвилин. За умови, що ручка у вас з’ємна.
Потім дістаємо назад (якщо прибирали в духовку) і починаємо випаровувати рідину. У нас буде утворюватися чарівний соус.
Випарили рідину. Вийшов просто казковий соус, перед яким ніхто не зможе встояти. Ви не повірите, але найсмачніше у всьому цьому – часник! Він поділився смаками з куркою, вином і виноградом, але і сам узяв те, що йому було потрібно. Тому в цьому рецепті часнику багато не буває.
Ніжки обов’язково потрібно їсти з соусом, адже в ньому вся краса. Він в міру солодкий, в міру солоний, з легкою кислинкою і ароматом часнику. Ідеально. Я дуже раджу спробувати цей рецепт, адже продуктів там просто мінімум!