Готуємо тонкі і ніжні кабачкові млинці: ідеальний сезонний рецепт

Нарешті я дочекалася сезону кабачків і можу експериментувати з новими рецептами, які встигла накопичити за рік.

Моїм улюбленцем безумовно стане рецепт вітамінізованих і тонких кабачковий млинчиків. Вони так актуальні під час страшної спеки на вулиці, коли не хочеться наїдатися щільно. А в якості дієтичної страви взагалі ідеальні завдяки своїй низькій калорійності.

Причини приготувати млинці з кабачків

Цей овоч містить близько 95% води, що робить млинці низькокалорійними і легкими. При цьому харчові волокна в складі дають відчуття ситості і заповнюють шлунок.

Кабачкові млинці за смаком не сильно відрізняються від звичайних на молоці, але при цьому мають природну солодкістю за рахунок фруктози. Немає потреби додавати шкідливий для здоров’я цукор і глютенове борошно.

Ідеально поєднуються з будь-якими підливами. Діти із задоволенням їдять овочеву страву з медом, я ж вважаю за краще занурювати млинці в сметанно-часниковий соус або навіть аджику.

Можливість здивувати гостей, так як на перший погляд ніхто не вірить, що в складі млинців є кабачки.

Страва досить бюджетна, особливо в сезон.

Нам знадобляться такі продукти:

  • кабачки – 0,8 кілограма;
  • яйце куряче – 2 шт .;
  • молоко – 200 мл .;
  • борошно – до 1,5 склянок, в залежності від сорту і марки;
  • рослинна олія – 2 стол. лож .;
  • сіль і перець за смаком;
  • зелень.

Кабачкові млинці, покроковий процес приготування

Розглянемо поетапно приготування ніжних кабачковий млинців. Вибираємо зрілі овочі – вони найсмачніші та солодкі, а також накопичують найбільший рівень вітамінів.

Добре помийте кабачки і очистіть від шкірки.

Натріть на дрібній тертці, але ще краще перетріть в блендері – так млинці будуть більш гладкими і однорідними.

Посічіть зелень (петрушка, кріп, базилік і т. д.) За допомогою гострого ножа.

Збийте вінчиком (міксер, блендер) яйце з сіллю і дрібкою цукру до білої піни. За смаком можна поперчити.

З’єднайте молоко кімнатної температури з яєчною сумішшю.

Додайте в рідину просіяне борошно і збийте міксером тісто до однорідності.

З’єднайте отриманий кляр з подрібненими кабачками і зеленню. Додайте рослинну олію і перемішайте до однорідної маси.

Готуємо тонкі і ніжні кабачкові млинці: ідеальний сезонний рецепт

Готуємо тонкі і ніжні кабачкові млинці: ідеальний сезонний рецепт

Добре розігрійте сковорідку, чи не змащуючи олією.

Виливайте на неї кабачкове тісто, підрум’яньте кожен млинець з двох сторін, але уважно стежте, так як кабачки швидко підгорають.

Подавайте на стіл з улюбленим соусом – кабачкові млинці смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Ділюся рецептом мого улюбленого сметанно-часникового соусу, який я подаю на стіл практично до кожної страви. Просто змішайте стакан густої (не менше 20%) сметани з 2-3 зубчиками часнику розчавленого і дрібно нарізаним кропом.

Готуємо тонкі і ніжні кабачкові млинці: ідеальний сезонний рецепт

Якщо ж ви віддаєте перевагу солодким кабачковим млинцям, то подати їх можна з шоколадним соусом або згущеним молоком.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: