Готую дітям гарний торт-пиріг. Ідеально підходить для сніданку і чаю

Торт-пиріг з полуницею, рецепт приготування

Рецепт простого, але дуже смачного і швидкого пирога з будь-якою ягодою. У нашому випадку – з полуницею.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця – 500 г;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 150 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • яйця – 4 шт;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • крохмаль – 40 г;
  • сіль.

Для приготування крихти необхідно:

  • цукор – 60 г;
  • борошно – 150 г;
  • масло вершкове – 100 г.

Процес приготування

Починайте з крихти – змішайте розм’якшене вершкове масло з просіяним борошном і перетріть масу в крихту, додайте цукру, перемішайте і відправте в холодильник, поки будете займатися тістом.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером 3 хвилини, всипаємо цукор і збиваємо, солимо і збиваємо 5 хвилин.

Додаємо яйця по одному (кімнатної температури) і збиваємо.

Просіваємо борошно з крохмалем і вводимо додаємо в масу і вимішуємо тісто.

Полуницю миємо, просушуємо і ріжемо на дві половинки.

Форму для запікання застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розрівнюємо його.

Зверху кладемо полуницю розміром вгору і присипаємо крихтою.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг протягом 50 хвилин.

Остуджуємо і виймаємо з форми, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою.

Порада: щоб пиріг добре піднімався і рівномірно пропікається, всі продукти повинні бути однаковою, кімнатної температури.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: