Дуже оригінальний і простий рецепт, такі кульки ви можете готувати кожен день і навіть на святковий стіл.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир твердий – 270 г;
- білок – 2 шт;
- розпушувач – 10 г;
- борошно – 3 ст.л;
- олія для обсмажування.
Відокремлюємо білки від жовтків і останні можна використовувати для готування інших страв.
Білки добре збиваємо. Борошно просіваємо і всипаємо разом з розпушувачем в білкову масу, все перемішуємо до повної однорідності.
Сир тремо на середній тертці і всипаємо його в тісто, змішуємо і вимішуємо тісто. Маса буде липкою, такої консистенції, як пластилін.
Відщипуємо шматочки і скачуємо кульки, розмірами з грецький горіх. Вмочуємо їх в панірувальні сухарі.
У глибокій сковороді або каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо кульки, викладаючи невеликими порціями. Час обсмажування – 30 – 40 секунд з усіх боків.
Готові сирні кульки можна посипати нарізаною зеленню з часником або тертим вареним яйцем, змішаним з паприкою і чорним перцем. Замість сухарів, обвалювати кульки можна в кукурудзяній муці – скоринка виходить дуже хрусткою.