Кабачки відносяться до універсальних овочів, які допомагають готувати найрізноманітніші і дуже смачні страви. Така запіканка завжди буде присутньою у вашому сімейному меню.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 2 шт;
- яйце, 3 шт;
- сметана, 3 ст.л;
- борошно, 6 стл;
- сіль перець;
- сир моцарелла, 100 г;
- помідора, 2 – 3 шт;
- масло вершкове.
Процес приготування
Яйця солимо і змішуємо зі сметаною, борошном. Добре вимішуємо масу віночком. Тісто буде рідким.
Кабачки натираємо на грубій терці, трохи солимо і залишаємо на 5 хвилин.
Віджимаємо кабачкову масу і змішуємо з тістом, перемішуємо до однорідності.
Виливаємо тісто в форму, змащену вершковим маслом.
Зверху розкладаємо кружечки помідорів, посипаємо тертим сиром і зеленню.
Випікаємо в духовці при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
Пиріг дуже смачний і ніжний в гарячому і холодному вигляді, я подаю його зі сметаною і різними домашніми соусами, підходять гострі з часником і зеленню.
Якщо любите гриби, можна в тісто ще додати обсмажені шматочки печериць, попередньо охолодивши їх.