Сьогодні пропоную вашій увазі цікавий і в той же час дуже простий спосіб приготування курячої грудки. Приготована таким чином грудка завдяки начинці виходить надзвичайно ніжною і ароматною.
Необхідні продукти:
- Куряча грудка – 2 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Петрушка – 1 маленький пучок.
- Сир – 200 гр.
- Часник – 1 зубчик.
- Сметана – 2 ст ложки.
- Соняшникова олія – 30 мл.
- Помідор – 1 шт.
- Свіжий кріп – 1 маленький пучок.
Запікати 45 хв. 200 гр.
Покроковий процес приготування:
1. Філе курячої грудки ретельно промиваємо, просушуємо паперовим рушником і розрізаємо вздовж, але не до кінця, а таким чином, щоб грудка розкривалася у вигляді книжки.
2. У розкриту таким чином грудку додаємо сіль і чорний мелений перець.
3. У глибоку тарілку висипаємо дрібно порізану петрушку, додаємо сир натертий на грубій терці, один зубчик часнику натертий на дрібній тертці і дві ложки сметани. Додаємо сіль, перець за смаком і все ретельно перемішуємо.
4. Отриману начинку викладаємо в розкриту грудку, потім половинки грудки закриваємо і зверху змащуємо соняшниковою олією, також додаємо сіль і чорний мелений перець.
5. Грудку викладаємо на пергаментний папір, папір звертаємо таким чином, щоб грудка вийшла всередині човником. Отримані човники перекладаємо в деко для запікання.
6. Зверху на грудку викладаємо порізаний півкільцями помідор і посипаємо сиром натертим на грубій терці. Додаємо дрібно порізаний свіжий кріп.
7. Деко прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин, до повного приготування. Потім грудку дістаємо, перекладаємо в тарілку, прикрашаємо і подаємо до столу.