Готую на зиму “Бакат” з баклажанів: з’їдаємо все ще до настання нового року

Смачний салат на зиму з баклажанів! Насичений смак і аромат! Неможливо відмовитися від порції цього смачного салату, навіть якщо ви не любите баклажани!

Інгредієнти на вихід 1,5 літра:

  • Баклажани – 1 кг.
  • Помідори – 500 гр.
  • Болгарський перець – 500 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Гострий перець за смаком – я люблю погостріше і у мене половина стручка
  • Пучок петрушки
  • Соняшникова олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 ст.л. (0,5 ложки для соління баклажанів і 0,5 в салат)
  • Цукор – 2 ст.л
  • Оцет 9% – 2 ст.л.

Покроковий процес приготування:

1. Баклажани нарізаємо кубиком, солимо, і залишаємо на 15 хвилин, після промиваємо і гарненько висушуємо.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

2. Відправляємо баклажани в каструлю з олією і обсмажуємо до легкої золотистої скоринки.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

3. Моркву натираємо на дрібній тертці і додаємо до баклажанів. Обсмажуємо 3-4 хвилини.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

4. Дрібно нарізаємо болгарський перець і відправляємо в каструлю. Готуємо 2-3 хвилини.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

5. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.

Додаємо сіль, цукор, дрібно нарізаний гострий перець (за смаком) і помідорну масу. Готуємо все на повільному вогні 15-20 хвилин.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

6. Натираємо на дрібній тертці часник і дрібно нарізаємо пучок петрушки.

Додаємо в каструлю до овочів, перемішуємо і готуємо під кришкою ще 5 хвилин.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

7. В кінці варіння додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

8. Розкладаємо салат по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо охолонути. Смачного!

Готую на зиму "Бакат" з баклажанів: з'їдаємо все ще до настання нового року

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: