Готую пиріг, який з успіхом замінить святковий торт. Ділюся улюбленим рецептом

Нескладний у приготуванні пиріг підкорив мою сім’ю. Настільки він ніжний і смачний, що дозволили собі з’їсти по зайвому шматочку, та й взагалі, довго не затримався. Ніякого секрету немає. Звичайне пісочне тісто, шар сухофруктів, я використовувала чорнослив і курагу.

В принципі, можна брати джем, але як на мене – все ж смачніше з сухофруктами (можете підібрати на свій смак). Потім ніжна сирна начинка і кучерява кокосова шапочка, смачна і хрустка. Приготуйте і я впевнена, вам сподобається. Можна подати гостям замість тортика.

Складові:

Тісто:

  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 жовток
  • 180-200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

Сирна начинка:

  • 500 г сиру домашнього
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • 1 ст. л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • цедра одного апельсина
  • 150 г чорносливу
  • 50 г кураги

Кокосова засипка:

  • 150 г кокосової стружки
  • 70 г цукру
  • 100 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Вершкове масло кімнатної температури розтираю з цукром і жовтком.

Додаю борошно, розпушувач і замішую тісто. Борошно додаю частинами, може піти менше, ніж 200 г.

Готую пиріг, який з успіхом замінить святковий торт. Ділюся улюбленим рецептом

Форму діаметром 20-22 см (у мене-20 см) змащую маслом, посипаю борошном. Викладаю тісто, розрівнюю по дну форми і роблю бортики. Відправляю в холодильник на 20-30 хвилин.

Тим часом, готую начинку. Чорнослив і курагу мию, за потребою заливаю водою на 5 хвилин, обсушую і нарізаю довільними шматочками і викладаю на тісто. Замість кураги і чорносливу іноді використовую джем або будь-яке варення.

Готую пиріг, який з успіхом замінить святковий торт. Ділюся улюбленим рецептом

Для сирної начинки розтираю всі інгредієнти до кремоподібного стану. Заливаю поверх сухофруктів.

Готую пиріг, який з успіхом замінить святковий торт. Ділюся улюбленим рецептом

Для кучерів перемішую кокосову стружку з цукром і маслом. Посипаю пиріг.

Готую пиріг, який з успіхом замінить святковий торт. Ділюся улюбленим рецептом

Накриваю фольгою і випікаю при 180С 40-50 хвилин, потім знімаю фольгу і випікаю ще 10-20 хвилин. Слідкуйте, щоб верх пирога не пригорів, кокосова стружка швидко зарум’янюється. Даю пирогу охолонути у формі. Подаю до столу.

Готую пиріг, який з успіхом замінить святковий торт. Ділюся улюбленим рецептом

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: