Нескладний у приготуванні пиріг підкорив мою сім’ю. Настільки він ніжний і смачний, що дозволили собі з’їсти по зайвому шматочку, та й взагалі, довго не затримався. Ніякого секрету немає. Звичайне пісочне тісто, шар сухофруктів, я використовувала чорнослив і курагу.
В принципі, можна брати джем, але як на мене – все ж смачніше з сухофруктами (можете підібрати на свій смак). Потім ніжна сирна начинка і кучерява кокосова шапочка, смачна і хрустка. Приготуйте і я впевнена, вам сподобається. Можна подати гостям замість тортика.
Складові:
Тісто:
- 100 г м’якого вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 жовток
- 180-200 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
Сирна начинка:
- 500 г сиру домашнього
- 100 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 3 яйця
- 1 ст. л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
- цедра одного апельсина
- 150 г чорносливу
- 50 г кураги
Кокосова засипка:
- 150 г кокосової стружки
- 70 г цукру
- 100 г вершкового масла
Спосіб приготування:
Вершкове масло кімнатної температури розтираю з цукром і жовтком.
Додаю борошно, розпушувач і замішую тісто. Борошно додаю частинами, може піти менше, ніж 200 г.
Форму діаметром 20-22 см (у мене-20 см) змащую маслом, посипаю борошном. Викладаю тісто, розрівнюю по дну форми і роблю бортики. Відправляю в холодильник на 20-30 хвилин.
Тим часом, готую начинку. Чорнослив і курагу мию, за потребою заливаю водою на 5 хвилин, обсушую і нарізаю довільними шматочками і викладаю на тісто. Замість кураги і чорносливу іноді використовую джем або будь-яке варення.
Для сирної начинки розтираю всі інгредієнти до кремоподібного стану. Заливаю поверх сухофруктів.
Для кучерів перемішую кокосову стружку з цукром і маслом. Посипаю пиріг.
Накриваю фольгою і випікаю при 180С 40-50 хвилин, потім знімаю фольгу і випікаю ще 10-20 хвилин. Слідкуйте, щоб верх пирога не пригорів, кокосова стружка швидко зарум’янюється. Даю пирогу охолонути у формі. Подаю до столу.