Сирні соуси з грибами – це вишукане доповнення до різних страв. Весь секрет смаку в якості твердого сиру, тому вибирайте добрий сир.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сир, 100 г;
- цибуля, 1 – 2 шт;
- гриби будь-які, можна печериці, 250- 300 г;
- вершки жирністю від 10%, 200 мл;
- олія соняшникова, 1 ст.л;
- масло вершкове, 30 г;
- горіх мускатний – дрібка;
- сіль, перець.
Процес приготування
Гриби ріжемо шматочками. Сир тремо на дрібній тертці. Цибулю дрібно ріжемо.
Розігріваємо олію з шматочком вершкового масла. Обсмажуємо пару хвилин цибулю, потім додаємо гриби, солимо і перемішуємо масу.
Через 5 хвилин всипаємо мускатний горіх, перець.
Порада: можна додавати будь-які ароматні трави, свіжу зелень, часник.
Вливаємо через 10 хвилин вершки, тушкуємо 5 хвилин.
Викладаємо тертий сир, перемішуємо і подаємо.
Дуже смачно подавати соус до будь-якої страви, особливо до спагетті і макаронів.
Якщо у вас немає вершків, ви можете взяти сметану жирну. Звичайно, вийде не з таким яскравим вершковим ароматом, але теж дуже смачно.
Для пікантності можна додати трохи копченої паприки.