Готую знаменитий цукровий пиріг. М’який, пишний та дуже смачний

Цукровий пиріг давно став класичним рецептом солодкого доповнення до чаювання. Такі пироги завжди чудово виходять, з ними мало клопоту і потрібно трохи продуктів.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 120 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • сіль дрібку;
  • ванілін;
  • дріжджі, 1 ч. л;
  • цукор, 2 ст. л;
  • масло вершкове, 70 г;
  • борошно, 300 г.

Для посипання візьміть:

  • масло вершкове, 70 г;
  • цукор, 100 г;
  • для просочення жирні вершки, 100 мл.

Процес приготування

Яйця з цукром перетираємо за допомогою віночка.

Вливаємо розтоплене вершкове масло та перемішуємо.

Вливаємо тепле молоко, перемішуємо до однорідності.

Всипаємо дріжджі, перемішуємо. Додаємо сіль та ванілін.

Борошно просіюємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто, поки маса не стане однорідною.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Форму змащуємо вершковим маслом та викладаємо тісто, розрівнюємо.

Випікаємо при 180 градусах до готовності, перевіряємо шпажкою.

Розм’якшене вершкове масло перетираємо із цукром.

Пиріг посипаємо крихтою та допікаємо ще 5 хвилин.

Виймаємо з духовки робимо проколи шпажкою та поливаємо просоченням, допікаємо ще 5 хвилин.

Виймаємо з духовки та залишаємо у формі остигати.

Пиріг виходить ніжним, повітряним, вологим, його можна використовувати як основу для торта – просто зробіть будь-який крем і змастіть його, посипте крихтою шоколадкою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: