Грузинський рецепт тушкованих баклажанів: просто, швидко, смачно

Дорогі друзі, сьогодні хочу поділитися дуже простим і швидким рецептом приготування смачних тушкованих баклажанів по-грузинськи.

Домашні баклажанчики виходять дуже соковитими, яскравими, а аромат стоїть такий, що не передати словами. Пікантні баклажани по-грузинськи неодмінно варто приготувати у себе вдома і покуштувати їх приємний смак.

Складові

  • одна головка ріпчастої цибулі;
  • 2 баклажана;
  • 2 болгарських зелених перці;
  • 3 помідори;
  • приправа хмелі-сунелі – дві чайні ложки;
  • кілька гілочок свіжого кропу;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Покроковий процес приготування

Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, миємо й дрібно нарізаємо гострим ножем.

Баклажани миємо під проточною водою, відрізаємо плодоніжки і протилежний кінчик, нарізаємо великими кружечками. Товщина кружечків приблизно один сантиметр. Шкірку з баклажанів очищати не потрібно. Винятком є пошкоджені і гнилі місця, які обов’язково потрібно зрізати.

Якщо баклажан попався дуже товстий (а так часто буває), то його розрізаємо навпіл, а потім ріжемо півкільцями.

Ставимо на плиту сковороду (бажано з товстим дном і високими бортиками), наливаємо в неї рослинну олію (можна використовувати будь-яку рослинну олію, яка вам подобається: соняшникова, оливкова) і розігріваємо її.

Відправляємо на сковороду нарізану цибулю і обсмажуємо її одну хвилину на середньому вогні.

Відправляємо баклажани на сковорідку і обсмажуємо їх, а поки займаємося підготовкою наступних овочів.

Добре промиваємо зелений болгарський перець. Видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо перець дрібними шматочками.

Додаємо в сковороду підготовлений перець і перемішуємо ложкою (лопаткою).

Стиглі соковиті помідори миємо й ріжемо ножем на дрібні кубики.

Відправляємо помідори в сковороду.

Тепер додаємо приправу хмелі-сунелі, солимо домашні баклажани по своєму смаку, додаємо трохи свіжомеленого чорного перцю, і все добре перемішуємо лопаткою. Саме приправа хмелі-сунелі надає тушкованим баклажанів по-грузинськи особливу пікантність і аромат. Адже це традиційна грузинська пряна суміш спецій, яка прекрасно поєднується як з овочевими стравами так і з м’ясом.

Закриваємо наші овочі кришкою і тушкуємо на середньому вогні 15 хвилин.

Пучок свіжого зеленого кропу дрібно рубаємо ножем.

Готові баклажани по-грузинськи викладаємо на тарілку і посипаємо подрібненим кропом. Також тушковані баклажани чудово доповнить зелень кінзи.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: