Гуляш з яловичини: два рецепта для ніжного м’яса

Соковитий, смачний гуляш з яловичини популярний у багатьох країнах світу.

Адже рецепт традиційної угорської кухні припускає використання простих і доступних інгредієнтів. Та й приготувати його зовсім нескладно, головне – нікуди не поспішати і дати м’ясу спокійно протушкуватись близько двох годин. Найкраще для цієї страви підійде лопатка, вирізка або м’якоть задньої ноги. Попередньо м’ясо необхідно обсмажити до легкої рум’яної скоринки. Так яловичина буде духмяна і соковитіша. Щоб підлива була густа і навариста, додають трохи борошна.

Складові

  • Яловичина – 650 г
  • Цибуля – 400 г
  • Морква – 350 г
  • Болгарський перець – 400 г
  • Томатна паста – 75 г
  • Яловичий бульйон – 800 мл
  • Пшеничне борошно – 40 г
  • Коріандр – 6 г
  • Чорний перець (мелений) – 4 г
  • Паприка – 15 г
  • Часник – 25 г
  • Сіль – 20 г
  • Цукор – 30 г
  • Соняшникова олія – 110 мл
  • Зелень за смаком

Як приготувати ніжний гуляш з яловичини

Нарізану невеликими шматочками яловичину обсмажте в сотейнику до зарум’янювання.

Нарізані кубиками цибулю і моркву злегка обсмажте на сковороді. Те ж саме виконайте окремо із солодким перцем.

На розігрітій з олією сковороді спассеруйте томатну пасту з цукром і сіллю.

Додайте цибулю і моркву в сотейник до м’яса, тушкуйте до розм’якшення моркви. Потім додайте пасеровану томатну пасту, перемішайте. Наостанок додайте обсмажений перець, сіль і спеції. Трохи тушкуйте.

Влийте бульйон, перемішайте і зменшіть вогонь до мінімуму.

На розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії спассеруйте борошно. Додайте його в сотейник. Накрийте посуд кришкою і тушкуйте при мінімальному нагріві 1,5 години.

Потім додайте роздавлений часник і готуйте під кришкою ще 20-25 хвилин. Готову страву прикрасьте рубаною зеленню.

Гуляш з телятиною

Гуляш – національна угорська страва, яка представляє собою ситний наваристий суп з м’ясом і борошном. Гуляш завоював своєї популярності кулінарів в усьому світі, тому практично в кожній кухні ми можемо знайти свій змінений варіант наваристого супу. Ми хочемо познайомити вас з мексиканською кухнею. Гуляш по-мексиканськи виходить дійсно ситним і пекучим. Обов’язково спробуйте приготувати його за таким рецептом, вам сподобається!

Складові

  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чилі – 1,5 шт.
  • Телятина – 600 г
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Консервована квасоля – 340 г
  • Консервована кукурудза – 120 г
  • Шинка – 200 г
  • Помідор – 2 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Томатний сік 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Петрушка – 10 г
  • Лавровий лист – 2 шт.

Як приготувати гуляш з телятиною

Очистіть і подрібніть 5 зубчиків часнику, невеликими шматочками наріжте телятину.

Очистіть і наріжте дрібними кубиками гарбуз, подрібніть 0,5 перцю чилі і цибулю.

Обсмажте на олії в каструлі часник, потім додайте телятину, гарбуз, перець і цибулю. Всі інгредієнти обсмажити, а потім влийте в каструлю воду так, щоб вона повністю покрила м’ясо, додайте сіль і тушкуйте телятину до готовності.

Додайте консервовану червону квасолю, кукурудзу, нарізану дрібними кубиками шинку, дрібно нарізані помідори, болгарський перець, лаврове листя, чорний мелений перець і сіль. Гарненько все перемішайте. Тушкуйте гуляш протягом 15 хвилин на слабкому вогні.

Додайте томатний сік і подрібнену зелень, цілий перець чилі і 1 зубчик часнику, доведіть гуляш до кипіння і знімайте каструлю з вогню.

Вітаємо, наваристий гуляш готовий!

Гуляш з яловичини: два рецепта для ніжного м'яса

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: