Густий і дуже смачний джем з абрикосів з апельсинами

Красиве, дуже ароматне, неймовірно смачні ласощі будуть вас радувати довгими зимовими вечорами і допоможе повернутися в літні спекотні дні. Абрикоси відмінно поєднуються з апельсинами, виходить джем густим (чого не скажеш про інші способи приготування абрикосового варення). Процес приготування простий і дуже швидкий: вже через 30 хвилин можна буде розливати джем по банках. Щоб витратити менше часу на приготування, менша кількість цукру (і, отже, зробити варення більш корисним), купите в супермаркеті желфікс від Dr.Oetker.

Склад продуктів

  • один кілограм абрикосів (вага зазначений вже без кісточок);
  • три великих соковитих апельсина;
  • 750 грам цукрового піску;
  • три чайних ложки лимонного соку.

Джем з абрикосів та апельсинами: покроковий процес приготування

Купуємо стиглі м’які ягоди абрикосів, промиваємо їх під проточною холодною водою і видаляємо надлишки вологи.

Потім беремо каструлю з товстим дном, нарізаємо в неї абрикоси невеликими шматочками, кісточки прибираємо.

Порада. Вага абрикосів вказано в рецепті вже без кісточок, тому купуйте ягоди з невеликим запасом.

Апельсини промиваємо теплою водою, за допомогою чистої губки.

Кладемо апельсини в миску і заливаємо окропом, залишаємо на три хвилини.

Потім обтираємо, натираємо на дрібній тертці цедру, не захоплюючи білий прошарок (інакше готову страву буде гірчити).

Потім очищаємо апельсини від шкірки, розбираємо на часточки: знімаємо з них плівку і прибираємо кісточки. М’якоть нарізаємо на шматочки і кладемо в каструлю з абрикосами.

Засипаємо отриману масу цукровим піском, вливаємо лимонний сік і ретельно розмішуємо.

Ставимо каструлю на вогонь, доводимо вміст до кипіння, варимо після цього 15 хвилин: на середньому вогні, періодично помішуючи.

Знімаємо з вогню і відразу перебиваємо занурювальним блендером до однорідності.

Знову ставимо на плиту, варимо ще 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.

Киплячий джем відразу розливаємо по сухим стерилізованим баночкам і закатуємо кришками.

Баночки (у мене вийшло 3 штуки обсягом по 0,5 літра) перевертаємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: