Дуже простий рецепт, в якому не доводиться витрачати час на заміс тіста для пирога.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- лаваш тонкий – 2 шт;
- масло вершкове – 30 г;
- сир – 400 г;
- майонез – 4 ст.л.
Для приготування заливки:
- яйця – 2 шт;
- молоко – 250 мл.
Сир натираємо на грубій тертці.
З лаваша вирізуйте кола по діаметру своєї форми. Форму змащуємо вершковим маслом. На дно кладемо 1 шар лаваша, змащуємо трохи майонезом і викладаємо сир, розподіляємо тонким шаром. Зверху кладемо лаваш, знову змащуємо майонезом і викладаємо сир. Чергуючи всі прошарки і формуємо пиріг. Верхній шар – тертий сир.
Молоко збиваємо з яйцями і виливаємо в форму на пиріг.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо 20 хвилин, поки не зарум’яниться. Остигати залишаємо у формі, потім виймаємо і подаємо до столу.
Щоб зробити пиріг ще оригінальніше, можна сир змішати з шматочками копченої ковбаси, грибами, нарізаною зеленню. Тим, кому подобається повністю сирний смак, твердий сир можна змішати з солоним сиром і кропом, тоді смак пирога стане набагато багатшим, а плавлений твердий сир і сир, доповнять один одного.