Яблучне варення «Бурштинові часточки»: прикраса солодкого столу

Збережіть цей рецепт, Ви не розчаруєтеся! Це яблучне варення «Бурштинові часточки» буде прикрасою святкового солодкого столу або чудовим частуванням несподіваних гостей: під філіжанку ароматного чаю або кави.

Таким варенням можна прикрасити будь-який пиріг або торт. Такого варення багато не буває: ароматний, апетитний і дуже смачний спогад про літо. Обов’язково приготуйте такий десерт: в захваті будуть всі!

Склад продуктів

  • яблука твердих сортів – 1,7 кілограма (очищені і нарізані),
  • цукровий пісок – 1,5 кілограма,
  • вода – 1 стакан + 2 столових ложки лимонного соку (або 1/4 чайної ложки лимонної кислоти),
  • вода – 3 літри + 1/3 чайної ложки лимонної кислоти або 2 столових ложки лимонного соку.

Яблучне варення «Бурштинові часточки» на зиму: покроковий процес приготування

У підкислену воду (там, де 3 літри) кладемо нарізані часточки яблук (без серединки), очищати від шкірки їх не потрібно. Це необхідно для того, щоб яблука не потемніли поки готуємо сироп. Потім воду потрібно буде злити і перекласти яблука в каструлю для варіння: за бажанням можна додати корицю.

Приготуємо сироп. У каструлю наливаємо склянку води, кладемо цукровий сироп і вливаємо лимонний сік. Доводимо до кипіння.

З яблук зливаємо воду (відкидаємо їх на друшляк) і заливаємо їх гарячим сиропом. Закриваємо кришкою і залишаємо на ніч, щоб і сироп охолов, і яблука просочилися цим сиропом.

Вранці ставимо каструлю на вогонь, коли вміст закипить, додаємо лимонний сік або лимонну кислоту. Варимо протягом 7 хвилин на середньому вогні.

Порада. Підкисляємо яблука в залежності від їх сорту. Знімаємо варення з вогню і залишаємо на 10-12 годин.

Другий раз яблука ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знову варимо на середньому вогні 7 хвилин. Потім знімаємо з вогню і залишаємо на 6-7 годин.

Третій раз ставимо на вогонь, після закипання варимо 6-7 хвилин і гарячим розкладаємо по банках. Залишаємо на кухні до повного охолодження.

Порада. Краще використовувати стерилізовані банки: тоді варення можна буде зберігати в умовах міської квартири.

Яблучне варення «Бурштинові часточки» не дарма отримало свою назву! Прозорі часточки яблук, з насиченим смаком, кольором і ароматом, так і ваблять включити чайник! Нехай доведеться трохи повозитися з приготуванням, але результат того вартий: такого варення ви більше ніде не знайдете.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: