Яблучне варення: взимку не нарадуємося! Покроковий рецепт

Яблучне варення і повидло, давно стали одними з найбільш затребуваних начинок для різного роду здоби, та й в якості десерту, такі ласощі дуже підходить.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука твердих сортів – 1.5 кг;
  • вода – 3 л;
  • цукор – 900 г;
  • сода – 3 ч.л;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • готове варення – 1.3 л;
  • вода – 200 мл.

Видаляємо серцевину у яблук, ріжемо соломкою, кладемо в каструлю і заливаємо водою з содою – це допомагає при варінні отримати цілісні шматочки яблук. Ми залишаємо на 30 хвилин і потім зливаємо воду, але не промиваємо яблучні часточки.

Варимо сироп з води, цукру, сік лимона, доводимо до кипіння і кип’ятимо 5 хвилин.

Яблука проціджуємо і заливаємо гарячим сиропом, закриваємо кришкою, але не щільно і залишаємо на ніч.

Варимо варення перший раз 5 хвилин, залишаємо на 10 годину остигати. Кришку при варінні не закриваємо і після варіння бажано залишити каструлю відкритою, щоб в варення не потрапила вода з кришки.

Друга варіння – 5 хвилин на середньому вогні без кришки, залишаємо на ніч.

Варимо втретє 5 хвилин і розливаємо по банках. Густе і ароматне варення можна використовувати для начинки або як десерт. Якщо хочете більш рідке варення, варіть всього 2 рази.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: