Яблучний пиріг на сметані – готується швидко і получається смачно

Цей яблучний пиріг виходить дуже м’яким і ніжним, розсипчастим і соковитим. Готується просто і швидко за вказаним рецептом.

Для приготування тіста вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 240 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – щіпка;
  • сметана жирна – 100 г;
  • крохмаль – 2 ст.л;
  • розпушувач – 60 г;
  • масло вершкове – 60 г;
  • яблука кисло-солодкі – 2 шт;
  • родзинки – 50 г;
  • ванілін – 1 г.

Для приготування присипки:

  • цукор – 1 ч.л;
  • кориця – ¼ ч.л.

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Борошно просіваємо і змішуємо з крохмалем, розпушувачем, ваніліном.

Ізюм заливаємо гарячою водою, залишаємо на 5 хвилин. Воду зливаємо і обсушуємо родзинки на паперовому рушнику.

Яйця з сіллю і цукром збиваємо, додаємо сметану і розм’якшене вершкове масло, збиваємо, порційно додаємо борошно і вимішуємо. Потім всипаємо родзинки і перемішуємо.

Форму для випічки застеляємо пергаментом, бортики змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто, розрівнюємо. Викладаємо часточки яблук, посипаємо цукрово-коричною сумішшю. Якщо ви не любитель кориці, тоді просто посипте цукром.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 – 50 хвилин. Готовий пиріг можна присипати цукровою пудрою. Пиріг на сметані довгий час залишається м’яким і свіжим.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: