Ягідний пиріг на кефірі – безпечний для любителів солодкого

Літо вже в розпалі, і свіжі ягоди в деяких районах нашої країни міцно оселилися на прилавках. Так чому б не скористатися цим і не спекти дуже смачний і зовсім елементарний ягідний пиріг на кефірі? В принципі, готувати його можна в будь-який час року – просто взимку доведеться замінити свіжі ягоди на заморожені.

До речі, “елементарним” цей пиріг назвав якось мій старший син. Тому що, за його словами, голодний шестикласник здатний елементарно з’їсти такий пиріг самостійно.

Почнемо зі списку продуктів. Для того, щоб приготувати наш елементарний пиріг, знадобиться, в першу чергу, головний компонент десерту – ягоди. Саме вони в кінцевому підсумку визначать смак десерту. Ми сьогодні зробимо пиріг з вишнею і яблуками.

Необхідні продукти

  • 2-3 великих кислих яблука
  • 350 г вишні без кісточок (підійде як свіжа ягода, так і свіжоморожена або консервована)
  • 3 яйця
  • 200 г цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 200 мл кефіру (2,5-3,2% жирності)
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 250-280 г борошна (дивіться по консистенції)
  • 10 г пекарського порошку (розпушувача)
  • масло для змащування форми
  • манка для того, щоб посипати форму
  • цукрова пудра для обсипання пирога

Покроковий рецепт приготування

Насамперед потрібно збити яйця з цукром. Нам не потрібні ніякі “пташині дзьобики” як у меренги – просто збийте в піну. Потім додаємо кефір і рослинну олію, і знову все добре перемішуємо. Не забуваємо про ванільний цукор, теж додаємо.Борошно просіваємо разом з розпушувачем і додає до яєчно-кефірної суміші. Замішуємо тісто. За консистенцією воно повинно бути як густа сметана.

Далі беремо яблука. Їх потрібно очистити від шкірки і серединок, а потім дрібно нарізати і ретельно вмішати в тісто.

Ягідний пиріг на кефірі - безпечний для любителів солодкого

Увага! Для цього пирога не тріть яблука на тертці – вийде “не то”.

Готове тісто з яблуками ми будемо перекладати в форму для випічки. Цю форму (діаметр 26 см) потрібно застелити пергаментним папером, змастити маслом і посипати манкою – так пиріг придбає оригінальну текстуру скоринки, яку просто обожнюють наші діти.

Зайву манку, що не прилипла до масла на дні і бортах, краще струсити, В готову форму виливаємо наше тісто на кефірі. Зверху щільним шаром висипаємо вишню (або інші ягоди на ваш смак) і трохи вдавлюємо їх в тісто. Тут правило просте – чим більше ягід, тим смачніший пиріг. Тобто пиріг вишнею не зіпсуєш!

Увага! Якщо ви вирішили зробити пиріг із замороженою вишнею, то її краще розморозити заздалегідь і злити зайву сік.

Ягідний пиріг на кефірі - безпечний для любителів солодкого

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і відправити туди пиріг. Пектися він буде приблизно 40 хвилин. Готовий пиріг дістаємо з печі. Даємо охолонути у формі і потім акуратно виймаємо. Для більшої краси і для потрібного смаку поверх ягід посипем цукрову пудру через ситечко, щоб вийшло красиво і рівномірно!

Ягідний пиріг на кефірі - безпечний для любителів солодкого

Ось і все – ніяких складнощів! Залишилося спробувати! Ви і самі не помітите, як зникнуть зі столу останні крихти цього дуже смачного пирога з хрусткою скоринкою, з ніжними шматочками яблука в тісті і кисло-солодкого вишнею в начинці.

Переконалися, що пиріг і справді “елементарний”? Значить, прийшов час приготувати ще один …. Або відразу два?

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: