Сенс в тому, що смак часнику можна зробити набагато більш насиченим в будь-якій страві. І вам тепер не потрібно його постійно чистити чи різати і взагалі возитися з ним. Достатньо раз на тиждень почистити одну головку, зробити заготовку і прибрати її в холодильник. Зберігається вона довго (тиждень точно) і смак не втрачає, адже олія виступає в ролі консерванту.
Як правильно приготувати?
Беремо часник, чистимо, кидаємо в блендерний стакан, заливаємо невеликою кількістю олії і гарненько пробиваємо блендером. Усе!
Як правильно користуватися
Це дуже важливий момент, бо через неправильне використання ви можете не зрозуміти всю красу цього Лайфхака.
Чим довше готуєш часник – тим менше смаку від нього залишається. У підсумку залишиться тонкий і ледве вловимий аромат.
А в нашому випадку часникова олія має дуже маленькі частинки часнику, але вельми насичені. Тому додавати в їжу його потрібно в самому кінці. Будь то суп / смажена картопля / соус / будь-яке інше гаряче, в яке ви хочете додати часник.
Наприклад суп. Суп вже готовий, ви довели його до смаку і готові вимкнути. Додайте часникову олію, дайте закипіти, і відразу вимикайте. Так ви не втратите чарівний аромат часнику, а суп заграє новими фарбами.
Дуже раджу взяти на озброєння. Спробувавши хоч раз ви не відмовитеся від цього.