Вареники давно стали однією з улюблених страв, які роблять з різними начинками. Я роблю з картопляним пюре і фаршем, виходить дуже ситно і смачно.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 500 г;
- сіль, 1 ч.л;
- яйце, 1 шт;
- кип’яток, 220 мл;
- куркума, дрібка.
Для приготування начинки необхідно:
- картопля, 800 г;
- фарш будь-який, 300 г;
- цибуля, 2 шт;
- сіль, зелень.
Процес приготування вареників
Фарш я брала курячий, а ви беріть будь-який, на свій смак.
Просіваємо борошно, змішуємо з сіллю і дрібкою куркуми, яйцем і перемішуємо.
Заливаємо кип’яток і вимішуємо лопаткою тісто. Коли воно стане теплим, вимішуємо руками.
Порада: куркуму я додаю просто для гарного кольору тіста.
Тісто виходить м’яке і не липке.
Укладаємо тісто в пакет і залишаємо на 15 – 20 хвилин.
Картоплю очищаємо і тремо на грубій терці, віджимаємо від рідини.
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до золотистого кольору.
Фарш змішуємо з картоплею і цибулею, нарізаною зеленню. Солимо і перчимо до смаку.
Формуємо вареники з начинкою.
Можна вареники варити в підсоленій воді або приготувати на пару.
Викладаємо в миску, додаємо вершкове масло і подаємо до столу зі сметаною або можна ще посмажити цибулю.