Як правильно квасити капусту! У власному соку і без додавання розсолу

Капуста виходить хрустка, ароматна, зі смаком мочених яблук.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста – 3 кг;
  • морква – 300 г;
  • гвоздика – 2 шт;
  • сіль – 3 ст.л;
  • цукор – 1 ст.л;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • перець духмяний – 6 шт.

Видаляємо верхні листки з капусти і шаткуємо її. Змішуємо капусту з цукром і добре мнемо руками.

Моркву тремо на грубій тертці, перемішуємо з капустою і додаємо всі спеції, змішуємо мусу.

Укладаємо салат в ємність, утрамбовуємо і ставимо зверху тягар. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 – 4 дні.

Протягом цього періоду, протикати качалкою капусту, щоб виходило повітря і капуста квасилась рівномірно.

Розкладаємо по банках, закриваємо кришками і ставимо в прохолодне місце.

Запорука успіху цього, та й будь-якого рецепту квашеної капусти в тому, що: капусту краще брати пізніх сортів, причому, качани повинні бути без пошкоджень. Не дайте їм перестояв в теплі, інакше вона розм’якне і перетвориться в несмачну масу. Кваситися капуста повинна тільки в дерев’яній, скляній або емальованому посуді.

Завжди дотримуйтесь співвідношення інгредієнтів – моркви, капусти і солі. Щоб заготовка була більш духмяна і смачна, додайте до неї сухе насіння кропу, досить 1.5 ч.л.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: