Як правильно розводити желатин – корисні поради

Як розводити желатин - декілька порад

Ми Вам розповімо, як правильно розчиняти желатин. В цьому нічого складного немає. Спочатку потрібно його розвести в холодній воді, потім додати певну кількість рідини і підігріти.

Але, є деякі важливі моменти, на які слід звернути свою увагу.

  • Завжди дотримуйтесь співвідношення рідини і желатину, згідно з рецептом.
  • Якщо Вам потрібно, щоб желе не було занадто щільним, то на літр води потрібно всього 20 грам желатину.
    40-60 грам желатину використовуйте для отримання густої, щільної консистенції.
  • Якщо довести желатин до кипіння, він загусне завчасно, і Ви з ним вже нічого не зможете зробити.
  • Якщо поставити желатинову суміш в морозилку, то вона кристалізується.
  • Обов’язково звертайте увагу на терміни придатності. Прострочений желатин використовувати категорично не можна.

Спробуйте приготувати желейний десерт за нашим рецептом

Залийте желатин холодною рідиною в співвідношенні 1: 5 (желатин-рідина) на півгодини для набухання. Потім ставимо його на маленький вогонь, і постійно помішуємо, до повного його розчинення.

НЕ кип’ятимо. Пам’ятаєте? Щоб урізноманітнити такий десерт, його можна розвести з кавою або соком. Деякі, навіть, використовують вино.

Відповідально підходьте до вибору рідини. Це основа смачного желе. Щоб десерт був без грудочок, желатин потрібно розбавляти з основною рідиною, поки він ще в теплому стані.

Якщо плануєте, десерт з використанням фруктів, обов’язково наріжте їх маленькими шматочками. В іншому випадку, желе буде їздити.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: