Як приготувати малосольні огірки за 1 годину – найшвидший рецепт

Нерідко буває так, що припаси солінь закінчуються якраз в ту пору весни або раннього літа, коли прилавки (а то власні сотки дачної землі) рясніють свіжими овочами. І це відмінна можливість побалувати себе солоною закускою, однак, в полегшеному варіанті. Далі мова піде про огірочки. Хрустких, соковитих і пікантних. Для приготування яких потрібно лише 1 годину часу і мінімум продуктів. Рекомендується брати огірки засолювальних сортів – невеликі, з тонкою шкіркою.

Складові:

  • 500 г огірків;
  • 1 зубчик часнику;
  • свіжа зелень кропу;
  • 0,5 ч. л. цукру;
  • 0,5 ст. л. солі;
  • вода.

Спосіб приготування

1. Вимийте огірки під проточною водою, обріжте їх кінчики і складіть в миску.

2. Залийте огірки кип’яченою крижаною водою і залиште на півгодини.

3. Видавіть через прес часник та наріжте кріп.

4. Злийте з овочів воду, розріжте кожен огірок на 2-4 частини вздовж.

5. Додайте зелень і часник до огірків, всипте сіль і цукор, перемішайте все і приберіть посуд на 1 годину в холодильник. Малосольні огірки готове.

Ці апетитні огірочки рекомендується готувати з урахуванням того, що термін їх зберігання в холодильнику (від моменту готовності) становить всього чотири доби.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: