Сьогодні поділюся рецептом дуже простого і смачного салату на зиму. Такий салат і на щоденну вечерю подати можна і на святковому столі не залишиться не поміченим. Виходить дуже ароматним і апетитний. А який набір вітамінів в одній банці – просто “Ах”! І вигляд у салату вельми святковий. Готуємо без стерилізації і зберігаємо в квартирних умовах.
Нам знадобитися на 3 літрові банки:
- Помідори – 3 великих ..
- Капуста – 300 грам.
- Морква – 2 середні морквини.
- Цибуля – 2 великі цибулини.
- Огірки – 4 середніх плода.
- Болгарський перець – 3 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – 2 чайні ложки.
- Цукор – 3 столові ложки.
- Олія – 70 мл.
- Оцет 9% – 3 столових ложки.
Салат “7 овочів”, покроковий процес приготування
Всі овочі нарізаємо тонкою соломкою, якщо у вас є “корейська” терка – натираємо на ній. Викладаємо в більшу каструлю і засипаємо сіллю і цукром. Гарненько перемішуємо і даємо постояти 30 хвилин. Через 30 хвилин додаємо рафіновану олія і оцет, добре перемішуємо і залишаємо ще на 30 хвилин.
Через годину, ставимо каструлю на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння. Варимо всього 10 хвилин і розкладаємо по стерилізованим банкам. Сік повинен покривати салат повністю. Закатуємо, перевертаємо під ковдру, до повного охолодження. Зберігаємо в умовах квартири.