Як приготувати самий повітряний і смачний хмиз

Кожен знає цю хрустку смакоту, але не у кожного виходить її приготувати правильно. Тому ми вирішили вам допомогти і ділимося найвдалішим рецептом хмизу, завдяки якому він вийде супер-повітряним.

Які інгредієнти потрібні:

  • 70 г сметани;
  • Два яйця;
  • Сода + оцет;
  • 50 г молока;
  • Одна стол. ложка цукру;
  • 2,5 склянки борошна пшеничного;
  • На кінчику ножа ванілін;
  • Дві стол. ложки горілки;
  • 300 мл олії соняшникової;
  • Цукрова пудра.

Переходимо до процесу приготування

Яйця розбийте в глибокий посуд, всипте цукор, ванілін і збийте.

Додайте сметану, влийте горілку і перемішайте ретельно.

Тепер погасіть соду і відправте в основу для тіста.

Невеликими порціями додайте борошно, ретельно вимішуючи тісто, яке повинно вийти не липуче і однорідним.

Поділіть тісто на однакові шматочки і кожен розкачати до тонкого шару.

Поріжте пласт на смужки, довжина яких повинна бути 8-10 сантиметрів, а ширина приблизно 3 сантиметри. Зробіть розріз посередині кожної смужки, не доходячи до країв по 5 міліметрів.

Один кінець протягніть в отвір і у вас повинно вийти щось схоже на бантик.

Налийте олію в сковорідку, розколіть її і опустіть 4-5 бантиків.

Обсмажте їх рівномірно з усіх боків до золотистого кольору, а після витягніть за допомогою шумівки.

Складайте хмиз спочатку на одноразові рушники, щоб позбутися від олії.

Після охолодження посипте вироби пудрою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: