Як приготувати швидко заварне тісто для еклерів

Еклери за цим рецептом готуються з мінімуму продуктів і дуже швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;
  • борошно – 120 г;
  • яйця – 4 шт;
  • сіль – половина ч.л;
  • вода – 80 мл.

Вливаємо воду в каструлю, солимо і кладемо масло вершкове. Нагріваємо масу до тих пір, поки масло не розтопиться і суміш не стане однорідною. Зменшуємо вогонь і всипаємо просіяне борошно. Все активно перемішуємо, щоб борошно не взялась грудочками і маса була однорідною.

Охолоджуємо масу приблизно до 70 градусів – вона повинна бути теплою. Тепер збиваємо яйця, домішуємо по одному. Тісто має бути еластичним.

Тісто викладаємо в пакет або кондитерський мішок.

Деко застеляємо пергаментом і змащуємо його вершковим маслом. Видавлюємо тісто у вигляді еклерів.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 – 45 хвилин. Дверцята намагайтеся не відкривати, щоб тісто не впало.

Крем для тістечок приготуйте на свій смак: заварний крем, шоколадний або шоколадно-горіхову пасту. Заповнити еклери кремом можна дуже просто: розріжте збоку трохи тістечка і видавіть крем шприцом або проткніть його зверху і видавіть начинку. Можна зробити невеликий розріз в будь-якому місці і покласти крем чайною ложкою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: