Як приготувати сир в домашніх умовах – всього 3 інгредієнтів

Сир за цим рецептом готується дуже швидко, а набір інгредієнтів зовсім простий і доступний. Такий сир можна використовувати в якості начинки для тостів, булочок. Якщо вам буде замало або багато солі, можете регулювати її кількість.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сметана жирна (20%) – 200 г;
  • молоко (жирність 3.3) – 1 л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • яйця – 3 шт.

В результаті приготування, у вас вийде, приблизно грам 360 – 390.

Ставимо молоко на вогонь і доводимо до кипіння, всипаємо сіль, добре перемішуємо.

Сметану з’єднуємо з яйцями, ретельно змішуємо і вливаємо в молоко, доводимо до кипіння. Суміш варимо 5 – 7 хвилин до тих пір, поки в масі не стануть з’являтися пластівці великого розміру.

У друшляк кладемо марлю, складену в декілька шарів і виливаємо туди нашу молочно-сметанну суміш, загортаємо марлю і ставимо зверху плоску тарілку і вантаж. Ми залишаємо до тих пір, поки сир зовсім не стане холодним.

Прибираємо марлю, сир перекладаємо в контейнер з кришкою, зберігаємо в холодильнику і використовуємо на сніданок і як душа забажає.

У цьому рецепті ми використовували магазинні продукти, але якщо ви візьмете домашнє молоко і домашню сметану, у вас вийде ще більш смачний сир, та й кількість його буде більше. У такий сир можна додавати рубану зелень, спеції і приправи, змішувати його з подрібненим часником та іншими продуктами за своїм бажанням.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: