Зовсім скоро Великдень, і ми поспішаємо до церкви з пасхальним кошиком. У ньому обов’язково повина бути смачна і красива паска. Навіть якщо ви не печете її самі, можете купити випічку без глазурі і прикрасити по своєму смаку.
Сучасні паски іноді більше схожі на торт, ніж на звичну паску – у них використовуються всі новітні винаходи кулінарії. Але навіть для шанувальників традиційних прикрас знайдеться парочка цікавих ідей!
Як прикрасити паски на Великдень
Найзвичніша для нас прикраса – білкова глазур з різнобарвною посипкою. У недавні часи до посипання долучилися цукрові фігурки на зразок тих, якими прикрашають торти. Глазур необов’язково повинна бути білою – можна підфарбувати її харчовими барвниками.
Також глазур посипають горішками, сухофруктами, ягодами, цукатами і навіть прикрашають квітами, печивом, цукерками і мармеладом або марципанами! У хід йде мастика, безе, зефір маршмеллоу і інші солодощі.
Дуже красиво виглядають паски, розмальовані харчовими барвниками. Оригінальними будуть і візерунки з глазурі.
Замість глазурі можна використовувати розтоплений шоколад або шоколадний ганаш, особливо якщо ви печете шоколадну паску. З’єднайте кілька видів шоколаду і отримаєте дуже оригінальну випічку!
А можна взагалі не заморочуватися з глазур’ю, а випекти паски з візерунками з тіста або втиснутими горішками. Ще один варіант – присипати їх цукровою пудрою або какао рівним шаром або через трафарет.
Крім того, що прикрашають верхівку, основу теж роблять нарядною за допомогою кольорових обгорток, стрічок, мотузок, мережива і підручних матеріалів. Виходить дуже красиво – можна сміливо дарувати їх друзям і близьким!
Тепер ваша паска точно буде найкрасивішою і займе гідне місце на святковому столі. Обов’язково скористайтеся нашими порадами і поділіться ними з друзями!