Як виявилося, я зовсім неправильно збирала і сушила часник. Сусідка пояснила, чому він зберігається у неї по 2 роки

Як часто буває, після збору врожаю, починаються клопоти по заготівлі продуктів на зиму. І начебто і часник добре вродив, і поклали його на зберігання правильно, але через пару місяців дивишся, і бачиш, що він гниє.

Хочу поділитися з вами одним рецептом зберігання часнику, який мені «видала» сусідка по дачі.

Спочатку не обрізайте часник, а прямо з коренем і стеблом сушіть – так зберігаються всі корисні речовини овоча.

Тут все просто, головне приберіть брудну шкірку.

У коробку насипаємо 2 см солі грубого помелу, накриваємо газетами і укладаємо часник. Зверху також накриваємо газетами.

Таким чином заготовлений часник, можна зберігати в будинку, при кімнатній температурі.

Якщо у вас немає місця для коробок, беріть 3 л банки, а зверху накрийте шматком марлі, але не кришками.

Часник має дихати, щоб не запліснявіти.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: