Як законсервувати огірочки з червоною смородиною: смачні та хрусткі

Незвичайний рецепт мені дістався від бабусі. Пам’ятаю, як в дитинстві з задоволенням хрустіли цими огірочками. А тепер готую для своєї сім’ї. Смородина надає огіркам особливий смак, який вам точно сподобається! Так що обов’язково спробуйте закрити огірочки таким методом!

Необхідні такі продукти:

  • Пів кілограмів червоної смородини (прямо гронами);
  • Два кг огірків;
  • 30 г солі;
  • 50 мл яблучного оцту;
  • 70 г цукру;
  • Один літр води.

Приступаємо до процесу приготування

В першу чергу я, звичайно ж, мию ретельно огірки і смородину.

Кінчики огірків відрізаю і укладаю вертикальним чином в баночки об’ємом два літри. Між огірками укладаю грона смородини, які перед цим потрібно обшпарити кип’ятком.

У воду відправляю всі інгредієнти, які перераховані вище. Кип’ячу розсіл.

Після проціджую його, знову кип’ячу і заливаю огірки.

Після зливаю розсіл, ще раз проціджують, знову ставлю на вогонь і потім заливаю огірки.

Так ще потрібно зробити два рази. А після вже можна закатати банки, перевернути їх і залишити остигати.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: