Як замаринувати помідори з гірчицею: такі стоять довше звичайних

Сьогодні ми підготували для тебе рецепт зимової закуски, яка напевно буде користуватися у твоїх родичів найбільшим успіхом з усіх консервацій.

Пора закруток в самому розпалі. Саме час запастися смачною консервацією на зиму. Хто з нас не любить поласувати маринованими овочами і салатами? Взимку, коли ціни на свіжі овочі злітають до небес, саме домашні заготовки привносять в раціон різноманітність і відтіняють смак улюблених страв.

Інгредієнти на 3-літрову банку

  • 2 кг помідорів
  • 50 г кореня хрону
  • 2 парасольки кропу
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст. л. порошкової гірчиці
  • 1 кисле яблуко
  • 1 л води
  • 2 ст. л. кухонної солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • листя вишні і смородини

Приготування

Постав на вогонь каструлю з водою і почекай, поки вода закипить. Ретельно помий банки і трохи потримай над парою. Потім простерилізуйте кришки в киплячій воді.

Далі займися підготовкою продуктів. Насамперед помий помідори.

Потім наріж часник тонкими пластинками і подрібни хрін. Цибулину розріж навпіл.

Яблука поріж дрібними кубиками.

На дно кожної банки потрібно викласти спеції і зверху укладати помідори. Щоб приготувати розсіл, наповни каструлю водою і доведи воду до кипіння, опусти туди кріп, вишневі і смородинові листя і розчини сіль з цукром.

Остуди розчин і залий ним помідори. Прикрий банки кришками і залиш постояти 15 хвилин.

Після чого вилий розсіл назад в каструлю і заново його прокип’яти. Потім знову вилий його в банки і додай гірчицю.

Залишилося тільки закатати банки і залишити помідори маринуватися.

Це один з кращих методів замаринувати помідори без оцту. Такі навіть в погріб ставити шкода! Помідорчики виглядають так апетитно, що хочеться відразу ж їх покуштувати.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: