Якщо є сметана та 30 хвилин часу. Як приготувати швидке печиво без жиру та яєць

Печиво на сметані виходить м’яким, тане у роті, дуже ніжним і готується все просто і швидко.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • сметана жирна, 200 г;
  • цукор, 100 г;
  • борошно, 300 г;
  • ванілін;
  • розпушувач, 1 пакетик.

Процес приготування

Сметана має бути кімнатної температури.

Змішуємо її з цукром та ваніліном за смаком. Перемішуємо.

Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем.

Всипаємо борошно частинами та вимішуємо м’яке та пружне тісто.

Порада: вам може знадобитися трохи більше або менше борошна, головне, не зробіть тісто надто тугим, тоді печиво не вийде м’яким, а буде твердішим.

Вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.

Стіл присипаємо борошном, тісто ділимо на 2 частини.

Кожну розкачуємо в пласт із завтовшки близько 5 мм.

Беремо різні форми і вирізаємо печиво, викладаємо їх на лист, застелений пергаментом.

Випікаємо при 150 градусах близько 15 – 20 хвилин, дивіться по своїй духовці, воно має підзолотитися. Дивіться, щоб воно не пересушилося.

Виймаємо з духовки, викладаємо на тарілку та остуджуємо, присипаємо цукровою пудрою за бажанням.

Дуже смачне, просте та швидке печиво можна готувати регулярно на сніданок чи полудень.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: