Якщо ви не любите викидати продукти, які давно лежать у холодильнику, можна знайти їм застосування. Наприклад, з брикету сиру можна приготувати чудовий десерт. Ви ласуватимете смачним печивом, а якщо вдома є кокосова стружка, тоді воно буде абсолютно ідеальним варіантом випічки до чаю. Інгредієнти можна купити в будь-якому магазині, а алгоритм приготування елементарний навіть для новачка.
Інгредієнти до печива:
- сир – 200 г;
- цукор – 5 ст. л.;
- вершкове масло – 60 г;
- кокосова стружка – 5 ст. л.;
- борошно – 160 г;
- сіль – дрібка;
- розпушувач – 5 г.
Приготування печива:
Змішуємо в загальній глибокій тарілці сир і вершкове масло та солимо.
Висипаємо до сиру половину від загальної маси борошна і розпушувача, перемішуємо до однорідності. Додаємо другу частину борошна, вимішуємо грудку тіста.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в холодне місце на 10 хвилин відпочивати.
Змішуємо цукор та кокосову стружку. Тісто розкочуємо в пласт товщиною 3-4 мм і за допомогою чарки або келиха вирізаємо печиво.
Знову формуємо із залишків тіста грудку, розкочуємо в аналогічний пласт і повторюємо процедуру.
Обкачуємо кожну заготовку печива в кокосовій стружці із цукром.
Деко покриваємо пергаментом, викладаємо на нього печиво. Гріємо духовку до 180 градусів, готуємо протягом 20 хвилин, може менше.
Як результат ми отримали цікаве та швидке печиво з сиру. Якщо вам буде недостатньо начинки, можна викласти стружку із цукром у середину кожної заготовки печива перед випіканням.