Яскрава закуска на зиму з кабачків, моркви та цибулі (знаю, що сподобається, ділюся рецептом)

Сьогодні з Вами приготуємо яскраву, красиву і дуже смачну зимову закуску. Коли я перший раз подала таку закуску на святковий стіл, то всі гості були приємно здивовані.

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 1 літр:

  • Молоді кабачки – 400 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Ріпчаста цибуля (велика) – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – в кожну банку по 3-4 шт.

Маринад з розрахунку на 1 літр води:

  • Вода – 1 літр.
  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Цукор – 2 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Покроковий процес приготування:

1. За допомогою овочерізки нарізати моркву на тонкі слайси.

2. Кабачки так само нарізаємо на тоніці слайси.

3. Дві великі цибулини нарізати півкільцями.

4. Беремо слайс моркви, загортаємо в трубочку, а зверху обертаємо слайсами кабачка, щоб вийшов рулетик. Рулетики добре тримають форму і не розкручуються.

5. У чисту банку відправляємо чорний перець горошком і викладаємо в два шари рулетики з моркви і кабачка. Потім викладаємо шар з цибулі, слідом знову шар з рулетиків. Так заповнюємо банку доверху.

6. Тепер приготуємо маринад з розрахунку на 1 літр води, на 2 банки об’ємом 1 літр цього достатньо. У каструлю вливаємо воду, додаємо 1 ст. ложку солі, 2 ст. ложки цукру і 50 мл. оцту 9%. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

7. Киплячий маринад розливаємо по банках, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.

8. Потім на дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо банки накриті кришками. Наливаємо в каструлю воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 5 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками.

Зберігається така закуска при кімнатній температурі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: