Всі люблять сирну запіканку, і ця любов починається ще з дитячого садка. Її смак ми пам’ятаємо все життя, адже перше кохання неможливо забути) Але дійсно смачну і повітряну запіканку не так легко приготувати, як здається.
Так, на просторах інтернету можна знайти десятки тисяч рецептів сирної запіканки, але не завжди вони вдалі і в основному нічого особливого.
Раніше у мене теж сирна запіканка виходила зовсім не такою, як мені хотілося. Однак нещодавно я все ж змогла знайти ідеальний рецепт приготування улюбленого десерту. Саме він дозволяє мені приготувати саму бомбову запіканку. А все завдяки одній хитрості, яка дозволяє приготувати десерт високим, повітряним, легким і божественно смачним. Саме таку запіканку я хотів готувати всі ці невдалі роки.
Тепер хочу поділитися з вами найкращим рецептом сирного десерту, який виходить ідеальним. Може бути багато його знають, але все ж, думаю, знайдуться ті, хто переводить продукти даремно, як я раніше.
Необхідні продукти для приготування:
- Пів кілограма сиру;
- Дві стіл. ложки з гіркою сметани жирністю 20%;
- Чотири яйця;
- Дві стіл. ложки з гіркою крохмалю;
- Сім стол. ложок цукру;
- Ванілін;
- За бажанням – родзинки.
Покроковий процес приготування запіканки
У мисці я з’єдную сир з жовтками, цукром, сметаною, крохмалем і ваніліном. Збиваю.
Після збиваю білки і додаю їх у сирну масу. Перемішую.
Можна додати родзинки або інші сухофрукти, якщо хочете.
Беру форму невеликого розміру з високими бортиками. Вистилають її пекарним папером і промазую шматочком вершкового масла.
Духовку включаю і нагріваю до 180-200 °. Розміщую запіканку приблизно на 35 хвилин.
Ось так просто ви зможете приготувати сирний ідеал, який стане відмінним сніданком або десертом до чаю. Тепер я готую тільки так сирну запіканку і більше навіть не хочу пробувати інші рецепти.