Ідеальна закуска: мариновані баклажани з часником

мариновані баклажани з часником, рецепт приготування

Мариновані баклажани – ідеальна закуска, яка підходить до будь-якої страви. З нею будь-яка страва заграє новими смаковими фарбами. Баклажани виходять не просто смачними, а шалено, приголомшливо і надзвичайно смачними. Все завдяки тому, що овочі попередньо обсмажуються.

Візьміть такі продукти:

  • Шість баклажанів;
  • Десять зубчиків часнику;
  • Одна ст. л. меду;
  • Півлітра води;
  • Одна ст. л. олії соняшникової;
  • 150 мл оцту;
  • Одна ст. л. цукру;
  • Вісім горошин чорного перцю;
  • Одна ст. л. солі;
  • П’ять листків лавру;
  • Чотири гвоздики;
  • Чотири горошини запашного перцю.

Приступаємо до маринування баклажанів з часником

Для маринаду наливаємо воду в каструлю і в неї вливаємо оцет, всипаємо сіль, цукор, кладемо мед, додаємо олію. Потім додаємо всі інші приправи, перераховані вище. Розміщуємо каструлю на вогонь і нехай рідина закипить, а після вимикаємо вогонь і даємо охолонути.

У той час, коли готується маринад займіться баклажанами. В першу чергу позбавляємося від гіркого смаку баклажанів, а потім ріжемо їх на пластини (товщина приблизно 1 см). Посипаємо всі пластини сіллю і залишаємо на 20 хвилин.

Після віджимаємо баклажани і викладаємо на сковорідку. Смажимо їх до готового стану.

Часник ріжемо тоненькими шматочками. Беремо глибокий посуд, в який будемо складати овочі.

Кожен шматок баклажана вмочаємо в остиглий маринад і складаємо в посуд щільним рядом. На кожну пластину зверху кладемо по 2-3 шматочки часнику, після формуємо наступний ряд. Коли овочі закінчаться, заливаємо розсолом, який залишилися.

Маринуємо баклажани в холодильнику від одного до п’яти днів.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: