Мариновані баклажани – ідеальна закуска, яка підходить до будь-якої страви. З нею будь-яка страва заграє новими смаковими фарбами. Баклажани виходять не просто смачними, а шалено, приголомшливо і надзвичайно смачними. Все завдяки тому, що овочі попередньо обсмажуються.
Візьміть такі продукти:
- Шість баклажанів;
- Десять зубчиків часнику;
- Одна ст. л. меду;
- Півлітра води;
- Одна ст. л. олії соняшникової;
- 150 мл оцту;
- Одна ст. л. цукру;
- Вісім горошин чорного перцю;
- Одна ст. л. солі;
- П’ять листків лавру;
- Чотири гвоздики;
- Чотири горошини запашного перцю.
Приступаємо до маринування баклажанів з часником
Для маринаду наливаємо воду в каструлю і в неї вливаємо оцет, всипаємо сіль, цукор, кладемо мед, додаємо олію. Потім додаємо всі інші приправи, перераховані вище. Розміщуємо каструлю на вогонь і нехай рідина закипить, а після вимикаємо вогонь і даємо охолонути.
У той час, коли готується маринад займіться баклажанами. В першу чергу позбавляємося від гіркого смаку баклажанів, а потім ріжемо їх на пластини (товщина приблизно 1 см). Посипаємо всі пластини сіллю і залишаємо на 20 хвилин.
Після віджимаємо баклажани і викладаємо на сковорідку. Смажимо їх до готового стану.
Часник ріжемо тоненькими шматочками. Беремо глибокий посуд, в який будемо складати овочі.
Кожен шматок баклажана вмочаємо в остиглий маринад і складаємо в посуд щільним рядом. На кожну пластину зверху кладемо по 2-3 шматочки часнику, після формуємо наступний ряд. Коли овочі закінчаться, заливаємо розсолом, який залишилися.
Маринуємо баклажани в холодильнику від одного до п’яти днів.