Ідеальний рецепт ніжного торта “Пташине молоко” – швидко і просто

Складові компоненти

Для основи:

  • Желатин – 2 пакетика (16 г)
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 200 гр
  • Сметана – 450 г
  • Збиті вершки (охолоджені) – 450 г
  • Соняшникова олія

Для глазурі:

  • Какао – 5 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Желатин – 1 пакетик (8 г)
  • Молоко – 5 ст.л.
  • Холодна вода – 1 стакан

Спосіб приготування

Насамперед в каструльці або сотейнику змішати желатин (16 г) з молоком (200 мл). Постійно помішувати на невеликому вогні. Головне, щоб не закипіло! Після цього дати йому трохи охолонути.

Збити 200 г цукру зі сметаною (450 г) і вершками (450 г) до того моменту, поки не стане маса однорідної. Продовжуючи збивати, доливати невеликими частинами молочну суміш.

Змастити форму олією і вилити підготовлену суміш. Пригладити поверхню і поставити в холодильник.

Приступити до глазурі. У сотейник всипати какао-порошок (5 ст.л.), желатин (8 г) і цукор (5 ст.л.). Збиваємо вінчиком і поетапно вливаємо воду (200 мл) і молоко (5 ст.л.). На вогні довести до кипіння. Суміш повинна вийти рівномірна і гладенька. Залишити охолодитися приблизно з 1 годину.

І останній етап: на основу вилити глазур і на п’яту годину поставити в холодильник.

Для цього рецепта потрібні прості інгредієнти і зовсім не багато зусиль. І найважливіше – знадобитися зовсім небагато часу, щоб порадувати своїх ласунів цим найніжнішим тортом. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: