Відмінне тісто для пирогів, пиріжків, біляшів і іншої несолодкої випічки. Секрет в тому, що ми будемо додавати в тісто картоплю. Саме вона робить тісто ідеальним.
Випічка на тісті з картоплею виходить дуже смачною. Спробуйте, Вам сподобається.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне – 3,5 склянки
- Вода – 500 мл
- Картопля – 2 шт.
- Олія – 80 мл
- Дріжджі сухі – 1 ч. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 1 ч. ложка
Рецепт приготування тіста
Картоплю чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки. Кладемо в невелику каструлю і наливаємо воду. Ставимо на плиту і відварюємо до готовності.
Додаємо сіль в воду з відвареною картоплею. Потім подрібнюємо картопля, воду не зливаємо.
Залишаємо охолоджуватись, потім вливаємо олію. Додаємо цукор і сухі дріжджі. Перемішуємо.
Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто виходить м’яким, злегка липким.
Тісто перекладаємо в чисту миску, накриваємо і залишаємо на 40 хвилин.
Тісто підійшло, і тепер з нього можна смажити або пекти пироги, пиріжки, біляші та т. д.
Випічка з цього тіста виходить дуже легкою. Всім вдалої випічки!