Еклери за цим рецептом виходять завжди і у всіх.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода – 1 стакан;
- борошно – 1 стакан;
- сіль – щіпка;
- яйця – 6 шт;
- маргарин або вершкове масло – 125 г.
Для приготування крему візьміть:
- яйця – 2 шт;
- цукор – 1 стакан;
- молоко – 0.5л;
- борошно – 2 ст.л;
- крохмаль – 2 ст.л;
- масло вершкове – 200 г.
Для приготування глазурі беремо:
- сметана – 2 ст.л;
- цукор – 0,5 склянки;
- какао – 2 ст.л;
- масло вершкове – 50 г.
З’єднуємо воду, маргарин, сіль, доводимо масу до кипіння.
Борошно просіваємо і всипаємо в заварну суміш, інтенсивно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
Вимикаємо вогонь і додаємо по 1 яйцю. У вас має вийти густе тісто.
Деко застеляємо пергаментом і столовою ложкою викладаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Для крему збиваємо яйця з цукром, крохмалем і борошном та кількома ложками молока.
Іншу частину молока ставимо на вогонь і вливаємо суміш, перемішуємо масу до однорідності і варимо, поки крем не стане густим. Охолоджуємо до теплого стану і додаємо масло, перемішуємо до однорідності.
Для глазурі з’єднуємо всі інгредієнти і варимо до густого і однорідного стану.
Начиняємо еклери кремом і поливаємо глазур’ю.