Ідеальний рецепт смачних еклерів. Завжди безпрограшний варіант

Еклери за цим рецептом виходять завжди і у всіх.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода – 1 стакан;
  • борошно – 1 стакан;
  • сіль – щіпка;
  • яйця – 6 шт;
  • маргарин або вершкове масло – 125 г.

Для приготування крему візьміть:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 1 стакан;
  • молоко – 0.5л;
  • борошно – 2 ст.л;
  • крохмаль – 2 ст.л;
  • масло вершкове – 200 г.

Для приготування глазурі беремо:

  • сметана – 2 ст.л;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • какао – 2 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г.

З’єднуємо воду, маргарин, сіль, доводимо масу до кипіння.

Борошно просіваємо і всипаємо в заварну суміш, інтенсивно перемішуючи, щоб не утворювалися грудочки.

Вимикаємо вогонь і додаємо по 1 яйцю. У вас має вийти густе тісто.

Деко застеляємо пергаментом і столовою ложкою викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

Для крему збиваємо яйця з цукром, крохмалем і борошном та кількома ложками молока.

Іншу частину молока ставимо на вогонь і вливаємо суміш, перемішуємо масу до однорідності і варимо, поки крем не стане густим. Охолоджуємо до теплого стану і додаємо масло, перемішуємо до однорідності.

Для глазурі з’єднуємо всі інгредієнти і варимо до густого і однорідного стану.

Начиняємо еклери кремом і поливаємо глазур’ю.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: