Італійська заправка для салатів: смачно, корисно, і головне, без майонезу!

Як правило, мало хто останнім часом вважає за краще жирні страви або з салати з заправкою з майонезу. Хочеться чогось легкого, ароматного і свіжого, тому доводиться шукати варіанти. Сьогодні у нас для вас: італійська заправка для салатів – легка, свіжа, ароматна і без майонезу.

Такий соус будь-який салат зробить смачним і свіжим: особливо, страви з овочів. Вирішальну роль у створенні смаку має заправка: тому мій варіант є безпрограшним. Пікантний соус з маслинової мастила, з сиром, медом, гострим перцем і часником – це неймовірна смакота, ароматна і гостра.

Склад продуктів:

  • 20 мілілітрів лимонного соку;
  • 20 грам сиру Пармезан;
  • одна столова ложка натурального меду;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 5 грам перцю чилі (або за смаком);
  • половина чайної ложки орегано;
  • половина чайної ложки сушеного базиліка;
  • чотири столові ложки оливкової олії (можна взяти ароматну домашню олію);
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Італійська заправка для салатів: покроковий процес приготування

Очищені зубчики часнику дрібно січемо ножем. Гострий перець чилі (беріть його на смак) дрібно нарізаємо.

Сир Пармезан натираємо на дрібній тертці. Натуральний мед краще брати без яскраво вираженого смаку.

У миску вливаємо лимонний сік (без кісточок), додаємо в нього рідкий натуральний мед (вже з’явився на ринках свіжий продукт), тертий пармезан, перець чилі і часник.

Всипаємо всі спеції і сіль (за смаком), додаємо чорний мелений перець. В останню чергу вливаємо оливкову олію!

Поради і рекомендації:

Я використовую для приготування такої заправки ароматну домашню олію: тоді і спеції можна не додавати. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо вінчиком, до однорідності.

Дуже ароматна і смачна заправка відмінно підійде для будь-яких салатів зі свіжих овочів: вона додасть їм пікантності і море смаку.

Італійська заправка для салатів – це один з тих рецептів, який обов’язково повинен бути в кулінарній книзі кожної господині.

Обожнюю соуси і різноманітні заправки: вони надають одній і тій ж страві різний смак. На нашому сайті ви знайдете ще багато рецептів з цієї категорії: вибирайте і користуйтеся на здоров’я.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: