Італійський пиріг із найніжнішим кремом. Готується швидко та просто

Італійський пиріг з найніжнішим кремом сподобається кожному ласуну! Готується він дуже швидко і просто, а виходить супер ніжним та смачним, як у ресторані.

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Борошно – 300 гр.
  • Розпушувач – 8 гр.

Процес приготування тіста:

Беремо миску, викладаємо вершкове масло, розбиваємо яйця, висипаємо цукор і натираємо цедру лимона, ретельно перемішуємо лопаткою. Просіюємо в ємність борошно і додаємо розпушувач, замішуємо тісто руками, після чого накриваємо його харчовою плівкою і прибираємо на 20 хвилин в холодильник.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 700мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 130 гр.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Кукурудзяний крохмаль – 5 ст. л.
  • Ванільний цукор – 8 гр.
  • Сік половини лимона.

Процес приготування крему:

Беремо каструлю, виливаємо молоко, додаємо яйця, цукор, потім натираємо на тертці цедру лимона та додаємо кукурудзяний крохмаль. Збиваємо інгредієнти віночком.

Далі, ставимо каструлю на плиту приблизно на 10 хвилин до загустіння, постійно перемішуючи вміст. В кінці висипаємо ванільний цукор і ще раз перемішуємо віночком. Коли крем трохи охолоне, додаємо сік лимона.

Дістаємо з холодильника тісто, розділяємо його на 2 частини і одну кладемо на пергаментний папір, після чого розкачуємо його і перекладаємо в змащену маслом форму для запікання.

Італійський пиріг із найніжнішим кремом. Готується швидко та просто

Акуратно притискаємо краї тіста до бортів форми, виливаємо крем всередину. Зверніть увагу, необхідно залишити трохи крему для прикраси пирога.

Далі, так само розкачуємо другу частину тіста і накриваємо нею вміст.

Верхівку пирога рівняємо, зрізуючи зайві кінці тіста. Тепер можна прикрасити пиріг, для цього беремо крем, що залишився, і виливаємо його за допомогою кондитерського шприца зверху на тісто будь-яким візерунком.

Італійський пиріг із найніжнішим кремом. Готується швидко та просто

Ставимо пиріг у заздалегідь розігріту духовку до 200 С на 25 хвилин.

Італійський пиріг із найніжнішим кремом. Готується швидко та просто

Найніжніший італійський пиріг готовий! За бажанням можна прикрасити його зверху додатково мигдалем та цукровою пудрою, виходить дуже смачно. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: