Італійський торт без грама муки. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті

Торт з м’якими і ніжними горіховими коржами, які умазані вершками і посипані хрустким шоколадом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • горіхи грецькі, 150 г;
  • білок, 5 шт;
  • цукор, 200 г;
    лимонний сік, 1 ст.л;
  • сіль, чверть ч.л;
  • крохмаль картопляний, 1 ст.л;
  • шоколад, 200 г;
  • вершки жирні, 500 мл;
  • пудра цукрова, 2 – 3 ст.л.

Процес приготування

Горіхи на сухій сковороді і обсмажуємо, охолоджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера.

Білки збиваємо з дрібкою солі до збільшення маси і поступово всипаємо цукор, збиваємо до стійкої піни і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу до густоти і стійкості.

Всипаємо крохмаль і збиваємо. Додаємо горіхи і перемішуємо лопаткою.

Деко застеляємо пергаментом і ставимо на нього роз’ємне кільце. Викладаємо в середину трохи тіста, розрівнюємо.

Таким чином ви зробите 6 коржів. Випікаємо при 220 градусах і випікаємо від 7 до 10 хвилин до легкої золотистості.

Розтоплюємо шоколад – молочний або чорний на ваш смак.

Коржі змащуємо шоколадом.

Вершки збиваємо і додаємо цукрову пудру, збиваємо до стійкої піни.

Змащуємо коржі кремом і формуємо торт, обмазуємо верх і боки, прикрашаємо за смаком.

Ставимо в холодильник на 2 години або на ніч.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: