Сьогодні безліч рецептів, основою яких стали кабачки. Багато хто з них досить багато компонентні, складні в приготуванні, з великою кількістю олії. Пропоную найпростіший варіант оригінальної закуски нашвидкуруч.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 1 – 2 шт;
- сирок плавлений, 2 шт.;
- часник, 2 зубчики;
- олія соняшникова, 1 ст.л;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування
Кабачки ріжемо середніми кубиками. Обсмажуємо кабачки на олії без запаху під кришкою, на невеликому вогні.
Смажимо близько 15 хвилин, періодично перемішуємо. Солимо кабачки, перчимо.
Вимикаємо сковороду і додаємо часник, пропущений через прес, перемішуємо і залишаємо масу під кришкою на 5 хвилин, щоб кабачки наситилися ароматом часнику.
Викладаємо кабачки в чашу блендера та додаємо кубики плавленого сиру. Подрібнюємо масу до пастоподібного стану.
Викладаємо масу в ємність, можна додати дрібно нарізаний кріп або петрушку.
Охолоджуємо масу та накриваємо кришкою, відправляємо в холодильник на 1 – 2 години.
Така намазка виходить досить густою, ароматною, ніжною, дуже смачною, відмінно поєднується з різними видами хліба, можна використовувати для закусочних тортів як крем.
У холодильнику намазка зберігається до 5 днів, але стільки вона не стоїть, її швидко з’їдають.