Кабачкові оладки з незвичайним інгредієнтом: покроковий рецепт

Ось і кабачкові оладки з незвичайним інгредієнтом. Овочеві оладки, з перших сезонних овочів, порадують всіх своїм смаком, ароматом свіжістю. Мало того, що руки залишаться чистими, так ще і шлунку буде легко і комфортно. Закуска з кабачків пишна, повітряна, буквально тане в роті. А в поєднанні з соусом з натурального йогурту – взагалі смакота неймовірна.

Склад продуктів

  • три невеликих молодих кабачка;
  • половина цибулини;
  • одна невелика морквина;
  • невеликий пучок кропу;
  • одне свіже куряче яйце;
  • три столові ложки пшеничного борошна;
  • 250 грам сиру Фета;
  • сіль за смаком.

Для соусу

  • три столові ложки натурального йогурту;
  • один зубчик часнику;
  • половина чайної ложки лимонного соку;
  • сіль за смаком.

Кабачкові оладки з незвичайним інгредієнтом: покроковий процес приготування

Три невеликих молодих кабачка промиваємо, відрізаємо кінчики і очищаємо від шкірки

Натираємо їх на грубій тертці відразу в друшляк, встановлений в глибоку миску.

Додаємо до них половину чайної ложки солі, розмішуємо і залишаємо, щоб стекла зайва рідина.

Одну невелику моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на грубій тертці.

Половинку головки ріпчастої цибулі нарізаємо, як можна дрібніше. Також ріжемо і невеликий пучок кропу.

Руками віджимаємо з кабачків всю рідину, перекладаємо їх в миску.

Відправляємо до них моркву, цибулю, кріп, розім’яту вилкою сир Фета, перемішуємо до однорідності. Після цього пробуємо на сіль: і при необхідності додаємо її.

Порада. Замість сиру Фета можна взяти будь-який інший домашній сир.

Забиваємо в овочеву масу одне яйце, всипаємо борошно пшеничне і замішуємо тісто.

Деко застилає пергаментним папером, столовою ложкою викладаємо суміш, формуючи оладки, на невеликій відстані один від одного.

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Самі в цей час швидко зробимо соус. У миску викладаємо натуральний густий йогурт або домашню сметану, додаємо туди ж пропущений через прес часник, лимонний сік, сіль за смаком.

Все розмішуємо, перекладаємо в соусник.

Кабачкові оладки з незвичайним інгредієнтом дістаємо з духовки і відразу подаємо на стіл, з соусом. Ніякого зайвого масла і жирних рук: все смачно, апетитно і дуже ароматно.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: