Кабачки готую на зиму тільки за цим рецептом

Дуже смачний і легкий рецепт кабачків на зиму.

Складові:

Стакан об’ємом 250 мл.

  • Кабачки – 1,5 кг.
  • Морква – 200 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 200 гр.
  • Солодкий перець – 200 гр.
  • Соняшникова олія – 1/2 склянки.
  • Оцет 9% – 1/2 склянки.
  • Цукор – 1/2 склянки.
  • Сіль – 1 ст. ложка з гіркою.

Спосіб приготування кабачків на зиму:

1. Кабачки нарізати соломкою. Солодкий болгарський перець так само нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Моркву натерти на грубій тертці. Всі підготовлені овочі відправити в глибоку ємність.

2. До овочів додати сіль (1 ст. ложку з гіркою), цукор (1/2 склянки), соняшникову олія (1/2 склянки) і оцет 9% (1/2 склянки). Ретельно все перемішати. Залишити маринуватися на 20 хвилин.

3. Через зазначений час замариновані овочі розкласти по банках. Накрити чистими кришками.

4. На дно глибокої каструлі постелити рушник. На рушник встановити заповнені баночки. Наповнити каструлю водою до плічок банок. Відправити на плиту і з моменту закипання стерилізувати 20 хвилин.

5. За зазначений час вийняти баночки і щільно закрити кришками. Перевернути банки кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: