Кабачки Кривава Мері виходять неймовірно ароматними і смачними.
Необхідні продукти:
На 4 банки по 1 літрі
- Кабачки в очищеному вигляді – 1200 грам
- Вода 800 мілілітрів
- Томатна паста – 125 мілілітрів
- Цукор – 75 грам
- Сіль – 30 грам
- Оцет – 9% – 60 грам
- Кріп – 4 парасольки
- Часник – 4 зубчики
- Листя смородини – 4 штуки
- Листя вишні – 4 штуки
- Перець запашний – 12 штук
Покроковий процес приготування:
Кабачки розрізати вздовж на 2-3 частини, а потім по висоті банки. На кожну літрову банку йде приблизно 300 гр. кабачків.
Як прянощів використовуйте парасольки кропу, листя смородини, вишні та хрону.
Потім банки наповніть кабачками і залийте кип`ятком до самого верху.
У воду додайте сіль, томатну пасту, цукор, перемішайте, доведіть до кипіння і повного розчинення цукру і солі.
Маринад прокип’ятіть одну хвилину, кип’яток злийте, додайте оцет.
Кабачки залийте гарячим маринадом під горловину.
Накрийте банки прокип’яченими кришками, поставте в каструлю з гарячою водою і стерилізують після закипання 10 хвилин. Потім добре закрийте.