Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

Кабачки, закриті з морквою та солодким перцем, часником та зеленню – це проста, але смачна закуска-салат, що ви точно станете завжди їх робити на зиму.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 2.5 кг;
  • морква, 3 шт.;
  • цибуля, 4 – 5 шт;
  • солодкий перець, 500 г;
  • часник, 2 голівки;
  • зелень по пучку;
  • перець чорний, 2 ч. л;
  • сіль звичайна, 2 ст.л;
  • цукор, 3 ст. л;
  • оцет 9%, 150 г;
  • олія соняшникова, 150 мл;
  • у кожну 0.7 л банку: лавровий лист, 1 шт., перець горошком 4 шт., гвоздика, 1 шт. за бажанням.

Процес приготування

Кабачки ріжемо соломкою, моркву натираємо на тертці для корейської моркви, солодкий перець та цибулю півкільцями.

Часник беріть великий, ріжемо разом із зеленню і за смаком із гострим перчиком дрібно.

Овочі та зелень з часником змішуємо, посипаємо сіллю та цукром, перцем, вливаємо олію та оцет, добре перемішуємо. Залишаємо на 3 години, періодично перемішуючи.

Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

У чисті баночки розкладаємо всі зазначені інгредієнти та заповнюємо їх салатом, трохи ущільнюємо та заливаємо соком.

Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

Накриваємо кришками і ставимо баночки в каструлю на рушник. Наливаємо теплу воду по плечі банок і стерилізуємо з моменту закипання 10 хвилин.

Закручуємо кришки, банки перевертаємо і укутуємо до остигання.

Салат зберігаємо у підвалі або у коморі, на балконі.

Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

Така закуска виходить дуже смачною, з легкою, пікантною ноткою в міру гострою. Але ви можете перетворити її на гострішу, якщо любите такі страви, додавши більше гострого перцю.

Кабачки на зиму: скільки не готую завжди мало. Банки ще не охолонули, а вже всі хочуть спробувати

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: