Незвичайно смачна закуска з кабачків! Готується швидко і просто, а всі хто її пробує просить рецепт!
Інгредієнти з розрахунку на 3 банки об’ємом 700 мл. і одну банку об’ємом 500 мл .:
- Кабачки – 2 кг.
- Морква – 1 кг.
- Ріпчаста цибуля – 500 гр.
- Оцет 9% – 1 стакан.
- Цукор – 1 стакан.
- Сіль – 2 ст. ложки.
- Соняшникова олія – 1 стакан.
- Мелена коріандр – 1 ст. ложка.
- Кардамон – 1 ч. ложка.
- Чорний перець – 1 ч. ложка.
Покроковий процес приготування:
1. Кабачки натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Коли всі кабачки натерли, перекладаємо в глибоку ємність (я взяла велику каструлю).
2. Моркву чистимо і так само як і кабачки натираємо на тій же тертці. Перекладаємо до кабачків.
3. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо до інших овочів.
4. А тепер приготуємо маринад. Для цього в глибоку тарілку вливаємо 1 стакан оцту 9%, один стакан соняшникової олії, один стакан цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку меленого коріандру, 1 ч. ложку кардамону і 1 ч. ложку чорного перцю. Все ретельно перемішуємо.
5. У підготовлені овочі виливаємо маринад, ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.
6. Тим часом стерилізуємо банки і кришки зручним для Вас методом. Коли наші кабачки настоятися, розкладаємо по стерильним баночкам. В результаті у мене вийшли три банки об’ємом 700 мл і одна банка об’ємом 500 мл. Рівномірно по всіх банках розливаємо маринад.
7. На дно глибокої каструлі стелимо рушник і на нього встановлюємо банки і накриваємо кришками. Наливаємо теплу воду до плічок банок і з моменту закипання стерилізуємо 20 хвилин.
8. Потім дістаємо банки з кабачками, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Сподіваюся Вам рецепт буде корисним і Ви ним обов’язково скористаєтеся. Якщо один раз приготуєте такі кабачки-по корейськи, то потім будете їх готувати з року в рік!