Кабачки по-корейськи на зиму: з’їдаються першими

Незвичайно смачна закуска з кабачків! Готується швидко і просто, а всі хто її пробує просить рецепт!

Інгредієнти з розрахунку на 3 банки об’ємом 700 мл. і одну банку об’ємом 500 мл .:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 500 гр.
  • Оцет 9% – 1 стакан.
  • Цукор – 1 стакан.
  • Сіль – 2 ст. ложки.
  • Соняшникова олія – 1 стакан.
  • Мелена коріандр – 1 ст. ложка.
  • Кардамон – 1 ч. ложка.
  • Чорний перець – 1 ч. ложка.

Покроковий процес приготування:

1. Кабачки натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Коли всі кабачки натерли, перекладаємо в глибоку ємність (я взяла велику каструлю).

2. Моркву чистимо і так само як і кабачки натираємо на тій же тертці. Перекладаємо до кабачків.

3. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і відправляємо до інших овочів.

4. А тепер приготуємо маринад. Для цього в глибоку тарілку вливаємо 1 стакан оцту 9%, один стакан соняшникової олії, один стакан цукру, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложку меленого коріандру, 1 ч. ложку кардамону і 1 ч. ложку чорного перцю. Все ретельно перемішуємо.

5. У підготовлені овочі виливаємо маринад, ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.

6. Тим часом стерилізуємо банки і кришки зручним для Вас методом. Коли наші кабачки настоятися, розкладаємо по стерильним баночкам. В результаті у мене вийшли три банки об’ємом 700 мл і одна банка об’ємом 500 мл. Рівномірно по всіх банках розливаємо маринад.

7. На дно глибокої каструлі стелимо рушник і на нього встановлюємо банки і накриваємо кришками. Наливаємо теплу воду до плічок банок і з моменту закипання стерилізуємо 20 хвилин.

8. Потім дістаємо банки з кабачками, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.

Сподіваюся Вам рецепт буде корисним і Ви ним обов’язково скористаєтеся. Якщо один раз приготуєте такі кабачки-по корейськи, то потім будете їх готувати з року в рік!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: