Кабачок – виключно корисний овоч, який легко засвоюється і сприятливо впливає на травлення і на зовнішній вигляд шкіри.
Через вміст великої кількості мінеральних солей його вживають для нормалізації обміну речовин. Також зелений овоч позитивно впливає на оновлення кров’яних клітин і і блокує розвиток атеросклерозу. Кабачки рекомендують включати в раціон тим, хто страждає від гіпертонії і захворювань печінки. Загалом, одна суцільна користь … Цей овоч однозначно варто подавати на стіл. Тому ми підготували рецепт кабачків, запечених з помідорами під сирною скоринкою. Виходить просто дивовижно смачна і легка страва! Інформує журнал Мандаринка.
Складові
- Помідор – 2 шт.
- Кабачок – 2 шт.
- Картопля -1 шт.
- Твердий сир – 150 г
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
Як приготувати кабачки, запечені з помідорами
Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олії до золотистого кольору, потім викладіть у форму для запікання.
Наріжте кабачок кружечками завтовшки в півсантиметра. Повторіть те саме з помідорами і очищеною картоплею. Викладіть овочі в форму для запікання, чергуючи картопля, помідор, кабачок і так далі.
Потім посоліть, посипте чорним меленим перцем. Накрийте страву фольгою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Дістаньте форму, зніміть фольгу і посипте запіканку тертим сиром. Поверніть страву в духовку ще на 15-20 хвилин, поки не розплавиться сир.